UDARAC PROBUDIO CEO KOMŠILUK: Novi detalji nesreće u Kaluđerici u kojoj je povređen tinejdžer

Novosti online

08. 08. 2022. u 08:13

TINEJDžER (17) povređen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u ranim jutarnjim satima u beogradskom naselju Kaluđerica, kada se svojim "golfom 4" zakucao u betonsku banderu, a potom od siline udarca završio u komšijskom dvorištu.

УДАРАЦ ПРОБУДИО ЦЕО КОМШИЛУК: Нови детаљи несреће у Калуђерици у којој је повређен тинејџер

Foto: Milena Anđela/Profimedia/Ilustracija

Nesrećni mladić, prema pisanju medija, imao je probnu dozvolu i nije imao pravo da upravlja automobilom u vreme nesreće, koja se dogodila u 4.30 časova.

- Policiji je prijavljeno da je došlo do nesreće na uglu ulica Vojvode Stepe Stepanovića i Vranjske. Mladić je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonsku banderu - objašnjava izvor i dodaje:

- Od siline udarca automobil se odbio, probio ogradu i završio u dvorištu pored. Maloletnik je prebačen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede i uzeta mu je krv za analizu da bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola.

Od "golfa 4" gotovo ništa nije ostalo jer su kola u potpunosti uništena i izgužvana, a otvorio se i erbeg.

Komšije zatekle strašan prizor

Stanovnici Ulice vojvode Stepe Stepanovića kažu da ih je probudio stravičan udarac u ranim jutarnjim satima, a da su na ulici zatekli jeziv prizor.

- Svi smo spavali kada se to dogodilo. Udarac je probudio ceo komšiluk. Kad smo izašli na terasu da vidimo šta se događa, ugledali smo potpuno smrskan automobil. U kratkom roku svi su izašli iz svojih kuća i pritrčali da pomognu mladiću - objašnjavaju komšije i dodaju da je do udesa došlo verovatno zbog neprilagođene brzine:

- Na tom delu puta je blaga krivina, on je, umesto da prati put, samo nastavio pravo. Prednjim levim točkom udario je u banderu, a auto je završio kod komšije u dvorištu. Na volanu su bili tragovi krvi, a dečak se nije čuo. Koliko znam, vrata su bila zaglavljena i nisu mogla da se otvore.

Leti više nesreća

Vikend koji je za nama obeležilo je više saobraćajnih nesreća, a Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, objasnio je da su letnji meseci, posebno jul i avgust, najrizičniji za vožnju.

- Ovakve saobraćajne nesreće nisu ništa iznenađujuće. Sada postoji najveći rizik, ovi meseci mogu se uslovno nazvati i najkrvavijim, najviše nesreća se događa, ljudi puno putuju, dosta njih su i umorni, bahati, u alkoholisanom stanju - objašnjava Okanović i apeluje da je obavezno koristi sigurnosni pojas, ali da nije dovoljno da mi budemo savesni, jer uvek ima neko ko nije.

Okanović je objasnio šta se događa sa mladim vozačima i objasnio da je u pitanju problem na globalnom nivou, a ne samo u Republici Srbiji.

- U pitanju je problem "usijane glave", to su prepoznale i Ujedinjene nacije kao globalni problem, a njegovo rešenje jeste saobraćajno obrazovanje od najranijih godina, da kada dete izađe iz škole, da ima pravilno saobraćajno vaspitanje - objašnjava on i dodaje:

- Veliki problem predstavljaju ne samo mladi vozači nego i njihovi drugari koji takvo bahato ponašanje podržavaju, lajkuju i komentarišu na društvenim mrežama. Neće se ništa rešiti represijom i kaznama, tako se problem samo može malo umanjiti. Od vrtića i od osnovnih škola treba početi sa učenjem, da kad odraste, ceni tuđi život, vreme i bezbednost.

(Kurir)

BONUS VIDEO - Saobraćajna nesreća kod Zvornika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba