TRAGIČAN KRAJ AKCIJE NA FRUŠKOJ GORI: Spasioci Gorske službe došli do tela nastradale žene (FOTO)

Lj. P.

09. 07. 2022. u 16:28

SPASIOCI Gorske službe spasavanja, u saradnji sa vatrogasno spasilačkom jedinicom iz stanice Novi Sad, spustili su telo žene koja je u prepodnevnim satima propala do litica Ledinačkog jezera.

ТРАГИЧАН КРАЈ АКЦИЈЕ НА ФРУШКОЈ ГОРИ: Спасиоци Горске службе дошли до тела настрадале жене (ФОТО)

Gorska služba spasavanja

Žena koja je danas oko 12 sati pala sa litice iznad Ledinačkom jezera na Fruškoj gori, kako nezvanično saznajemo, preminula je od posledica pada.

Ova šezdesettrogodišnjakinja je, kako saznajemo, sa još nekoliko članova Planinarskog društva "Fruška gora" iz Novog Sada, šetala planinarskim stazama, kada je iz još neutvrđenih razloga pala sa litice visoke više od 150 metara. Planinarka je sa te visine pala u nekadašnji kamenolom, a telo se zaustavilo na nepristupačnom terenu.

Gorska služba spasavanja

Spasioci Gorske službe spasavanja su, kako su saopštili, u saradnji sa vatrogasno-spasilačkim jedinicama iz stanice Novi Sad spustili telo žene koja je u prepodnevnim satima propala sa litica Ledinačkog jezera.

- Samo spuštanje tela trajalo je nešto više od sat vremena, jer su spasioci i vatrogasci morali da čiste teren i od kamenja - saopštila je Gorska služba spasavanja. - Telo starije žene, inače planinarke, smešteno je u čamac i dovezeno je na obalu. U akciji spasavanja učestvovalo je sedam spasilaca Gorske službe spasavanja iz stanice Novi Sad.

Gorska služba spasavanja

U Planinarskom društvu "Fruška gora" nisu mogli ništa da kažu o nesreći koja se desila prilikom planinarske šetnje.

Ledinačkim jezerom gazduje NP "Fruška gora", dok je prostor oko jezera u privatnom vlasništvu firme "Kamenolom Rakovac" i pristup, kao i kupanje, zabranjeni su jer je predviđena rekultivacija jezera.

 

Poziv na šetnju

Na fejsbuk-stranici Planinarskog društva "Fruška gora" objavljen je poziv za šetnju 9. jula stazom Popovica - Izvor - Ledinačko jezero - Popovica. Kako je navedeno, staza je dužine oko 16 kilometara i srednje je zahtevna.

BONUS VIDEO: POPLAVE MENjALE ZAPADNU MORAVU: Zašto je opasna reka u kojoj je život izgubio Đorđe Nedeljković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a