ČAČANSKI KRAJ ZAVIJEN U CRNO: Svi detalji tragedije u kojoj je poginulo četvoro mladića

V. ILIĆ

27. 06. 2022. u 08:40

SAOBRAĆAJNA nesreća koja se dogodila u noći između subote i nedelje zavila je u crno čačanski kraj. Četvorica mladića - Ognjen Vasilijević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović poginula su, kada je automobil "suzuki vitara", pod sada nerazjašnjenim okolnostima, sleteo sa puta i upao u potok Jolovac, koji se uliva u reku Kamenicu.

ЧАЧАНСКИ КРАЈ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Сви детаљи трагедије у којој је погинуло четворо младића

Vatrogasci imali muke, Foto Printskrin

Prema podacima iz policije, Vasiljević je bio za volanom, Stančić na mestu suvozača, a Zekavica i Mićović na zadnjem sedištu "suzuki vitare". Oni su, kako saznajemo, bili na žurki u iznajmljenoj vikendici u Jančićima, odnosno proslavi 18. rođendana drugarice.

Prema priči njihovih drugova, koji su, takođe bili na proslavi, nisu se dugo zadržali.

- Došli su na žurku. Bilo je veselo, nekoliko di-džejeva je bilo. Ivan je, čini mi se, imao gips na nozi i bio je na štakama. Verovatno zato su se zadržali samo pola sata i otišli su - ispričao nam je drugar nastradalih mladića, koji je u šoku.

- Ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Velika je to tragedija. Svi su bili dobri momci.

Ivan Stančić, Luka Mićević, Ognjen Vasiljević, Nikola Zekavica, Foto Fejsbuk

Prilikom povratka sa rođendana, Vasiljević je na oko kilometar udaljenom mestu od vikendice, još iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, najverovatnije usled neprilagođene brzine i auto je sleteo sa mosta, sa visine od oko četiri metra, u potok Jolovac koji se uliva u Kamenicu. Pretpostavlja se da su sva četvorica zbog siline udara i prevrtanja poginula na licu mesta, odnosno da je smrt nastupila trenutno zbog ozbiljnih povreda zadobijenih u udesu. Nesreća se, po svemu sudeći, dogodila između dva i pola tri sata iza ponoći, a njihova beživotna tela u smrskanom automobilu pronađena su tek u nedelju ujutru oko 10 časova.

Možda je put prevario vozača, Foto Printskrin

Čuo sam da su ih pronašli njihovi drugari kada su se jutros vraćali iz Jančića, valjda su tamo prenoćili. Oni su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Kada smo videli gužvu i policiju, znali smo da se nešto strašno dogodilo - ispričao nam je Zoran M., koji ima vikendicu nedaleko od mesta nesreće.

Džip u kome su poginuli mladići, Foto V. Ilić

- To je bio jeziv prizor. Lekari su prišli do vozila u potoku i samo su mogli da konstatuju smrt. Nisu mogli da ih izvuku iz auta, pa su pozvali i vatrogasce. Akcija izvlačenja trajala je nekoliko sati, kao i uviđaj. Beživotna tela mladića pogrebnim vozilima prevezena su u čačansku bolnicu, gde će se, verovatno, raditi obdukcija po nalogu tužioca Osnovnog suda u Čačku. Ono što je sigurno je da smrt nije nastupila davljenjem u potoku, jer se radi o potoku čija je dubina svega tridesetak centimetara, a i njihova tela su bila suva kada su ih izvukli iz automobila. U blizini nesreće, na putu između Gojne Gore i Čačka, u nedelju su se okupili brojna rodbina i roditelji nastradalih mladića. Čuli su se jauci, kuknjava, teški uzdasi...

Foto V. Ilić

Šta je tačan uzrok nesreće znaće se nakon završenog uviđaja. Još nije poznato kada će mladići biti sahranjeni, dok je Grad Čačak proglasio dvodnevnu žalost, 27. i 28. juna.

Policija bila na žurki zbog tuče

PREMA našim saznanjima, policija je intervenisala na žurki u Jančićima, na kojoj su bili i nastradali mladići. Naime, na rođendanu je izbila tuča, pa je pozvana policija, koja je prekinula rođendan. To je bilo nešto kasnije, pošto su četvorica nesrećnih mladića krenula kući.

Foto V. Ilić

Ograda urušena 20 godina

PREMA priči meštana, na mestu gde su nastradali mladići iz Čačka, pre više od 20 godina sleteo je autobus pun putnika.

- Tada je porušena ograda koja nikada nije obnovljena. Mladići su sleteli baš na mestu gde ograda na mostu nedostaje. Pre dve decenije u autobusu je bio lakše povređen kondukter, a na sreću putnici su prošli bez ozleda. Onaj ko ne poznaje teren ne zna da je na nedostajućem delu mosta potok naročito dubok jer je reka Kamenica na suprotnoj strani mosta - kaže naš izvor.

Četvorica mladića su inače iz Čačka i stanuju u centru grada u naselju Vinar, nedaleko od velikog gradskog parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)