DOBRINKA SLUTILA ZAJEDNIČKU SMRT: Supružnici iz Slanaca koji su poginuli na Pančevačkom mostu nisu se razdvajali 60 godina

S. J. M.

24. 05. 2022. u 21:42

DOBRINKA i Trivun su išli zajedno u školu, venčali se sa 15-16 godina i ceo vek su proveli zajedno. Na kraju su zajedno otišli i u smrt - kažu, za "Novosti", Desa i Stana, sestre Dobrinke Jevtić (77) iz Slanaca kraj Beograda, koja je u ponedeljak sa suprugom Trivunom Jevtićem (77) oko 18.20 poginula u saobraćajnom udesu na Pančevačkom mostu.

ДОБРИНКА СЛУТИЛА ЗАЈЕДНИЧКУ СМРТ: Супружници из Сланаца који су погинули на Панчевачком мосту нису се раздвајали 60 година

Foto: N. Skenderija

Izgleda, kažu njih dve, da je Dobrinka predosetila nesreću, šaleći se u nekim razgovorima.

- Kad smo pre mesec-dva tako pričali da je neko umro, ona kaže Trivunu: "Nas dvoje ćemo zajedno" - priča nam sestra Desa. - Znala je to često da izgovori u poslednje vreme. Skinuli smo crninu 4. maja za sestrom, koja nam je preminula prošle godine i sad se dogodi ova nesreća. Čovek vodi računa šta jede, da se zdravo hrani, da poživi što duže, a onda neko drugi izazove sudar i ti stradaš.

Sestra Stana Đurđevićnam kaže da su se Dobrinka i Trivun bavili poljoprivredom i da su imali veliko imanje.

- U Slanicima su imali voćnjak trešanja i vinograd, a u Ovči su obrađivali pet hektara zemlje na kojima su podigli i plastenike i uzgajali razno povrće. Šezdeset godina oni su u Ovču išli svakog dana, osim zimi. I u ponedeljak ujutru su otišli da zaliju povrće i vraćali su se predveče kući kamionom, kad ih je taj čovek udario svojim automobilom. Neumorni ljudi, domaćini, koji su sve stvorili svojim poštenim i napornim radom.

Stana nam kaže da su imali sina i snahu, troje unuka i praunuče.

- Sin je to povrće prodavao na kvantašu. Trivun je bio ozbiljan čovek, dobar, vredan, karakteran... Nikad sudar u životu nije imao. Nikome u kući ništa nije falilo. Svi smo sad mnogo potreseni - kaže nam Stana.

Arhiva

Porodica Jevtić je iz medija saznala da su Trivun i Dobrinka stradali.

- Unuk se vraćao sa posla iz Zemuna i naišao na zastoj u pravcu Pančevačkog mosta. Zvao je sestru da vidi na internetu šta se dogodilo, a kada je ona videla slupan kamion, prepoznala ga i rekla: "To su nam baba i deda". Strašno - priča nam Stana, koja kaže da je sestra Dobrinka zvala to jutro telefonom, da se malo čuju, jer kasnije neće stići, pošto idu na imanje da zalivaju.

Kad bi neko umro, znala je da kaže Trivunu: "Nas dvoje ćemo zajedno"

Bračni par je stradao nakon sudara kamiona i automobila marke "bmv" nemačkih registarskih oznaka i od siline udarca oboje su ispali iz kabine kamiona i pali preko ograde mosta. Trivun, koji je vozio, pao je na tlo, a Dobrinka u Dunav. Njeno telo su vatrogasci uspeli da izvuku, pre nego ga reka odnese. Navodno su pokušali da se prestroje u levu traku, kada u zadnju levu stranu kamiona otpozadi udario "bmv" svojom prednjom desnom stranom i odbacio kamion na ogradu.

Dobrinka i Trivun biće sahranjeni u sredu u 14 časova na groblju u Slancima.

VOZAČU "BMV" ODREĐENO ZADRŽAVANjE

POLICIJA je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva uhapsila vozača "bmv" nemačkog državljanina S. K. (47), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, tako što je izazvao udes. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden u tužilaštvo na saslušanje. Njegov automobil, kao i kamion odvezeni su na tehnički pregled.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega