ĆERKA SRPSKIH LEKARA POGINULA U AMERICI: Katarina stradala tri nedelje posle mature - roditelji objavili pismo (FOTO)

Novosti onlajn

20. 05. 2022. u 07:35

KATARINA Bošković (18), ćerka lekara srpskog porekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživelo udes.

ЋЕРКА СРПСКИХ ЛЕКАРА ПОГИНУЛА У АМЕРИЦИ: Катарина страдала три недеље после матуре - родитељи објавили писмо (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila zakucao u drvo. Devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva, piše Blic

Katarina je bila dete srpskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

- U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji žive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući lekar, koja je na jesen trebala da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada.

Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata, Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju - navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje nakon što je proslavila maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

- Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh - napisali su.

Pored mesta gde je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cveće i upalili sveće, a lokalna crkva organizovala je bdenje.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a