OVO SU IMENA POGINULIH RUDARA: Petar je imao samo 31 godinu (VIDEO)

Novosti online

01. 04. 2022. u 10:41

U NESREĆI koja se dogodila jutros oko 4 časa, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo osam rudara.

ОВО СУ ИМЕНА ПОГИНУЛИХ РУДАРА: Петар је имао само 31 годину (ВИДЕО)

Foto: V.Đ.

Poginuli rudari su: 

Zlatković Darko 1979.

Nenad Trivunac 1985.

Petrović Petar 1991.

Grujić Radovan 1975.

Čokirilo Branko 1966.

Branislav Zlatanović 1967.

Živković Bratislav 1963.

Stajić Bojan 1988.

Podsetimo, povređeni rudari se dovoze u bolnicu u Aleksincu. Uplakane porodice okupljene su ispred i raspituju se za svoje najbliže. 

U bolnicu je primljeno još dvoje povređenih rudara, koji su trenutno na opservaciji, i njihovo stanje još uvek nije poznato. 

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je danas da je, posle nesreće koja se dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje, u toj zdravstvenoj ustanovi do sada hospitalizovano dvoje rudara, koji imaju prelome grudnog koša.

Perišić očekuje da će u KC Niš tokom dana stići između 20 i 30 rudara i navodi da ta ustanova može da zbrine toliki broj pacijenata.

Foto: J. Ćosin

Rudnik Soko

Kada je reč o povredama, Perišić je objasnio da je na rudare uglavnom pala zemlja nakon odrona, tako da su uglavnom zadobili prelome, dok još nema informacije da neko ima opekotine.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)