DVE GODINE ZA IZAZIVANJE NESREĆE: Apelacija izrekla presudu Fadilju Preliću (57) iz Tutina za udes posle kojeg je preminuo Šemsudin Kučević

N. K.

27. 01. 2022. u 20:45

APELACIONI sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Fadilja Preljića (57) na dve godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 2017. godine poginuo dugogodišnji predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević.

ДВЕ ГОДИНЕ ЗА ИЗАЗИВАЊЕ НЕСРЕЋЕ: Апелација изрекла пресуду Фадиљу Прелићу (57) из Тутина за удес после којег је преминуо Шемсудин Кучевић

Šemsudin Kučević

Sud je odbio žalbe branioca okrivljenog i Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, potvrdivši prvostepenu presudu Višeg suda u tom gradu kojom je Preljić proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kazna od dve godine zatvora je minimalna propisana za to krivično delo, a pored toga Preljiću je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom godinu dana, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja te mere.

Tokom suđenja i istrage, koji su trajali gotovo četiri godine, utvrđeno je da je Preljić 12. oktobra 2017. upravljao "škodom" koja je sletela sa puta u mestu Mađare, na magistralnom putu Tutin - Novi Pazar, a potom udarila u stablo. Tom prilikom je Kučević, koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo.

Veštačenjem je utvrđeno da je Preljić vozilom upravljao pripit i da je imao 0,71 promil alkohola u organizmu, a da se "škoda" u trenutku udesa kretala oko 67 kilometara na sat.

Po pravosnažnosti presude, on je dužan da Višem sudu u Novom Pazaru plati troškove krivičnog postupka.

Šemsudin Kučević je rođen 1959. u Tutinu i bio je jedan od osnivača i visokih funkcionera SDA Sandžaka. Za predsednika Opštine Tutin biran je šest puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)