POŠLI KA VENTILU, PA NASTRADALI? Nastavljena istraga o nesreći u šimanovačkoj firmi "Agrosava" u kojoj su poginula dvojica radnika

S. KOSTIĆ

25. 01. 2022. u 21:20

ZAMENIK Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi naložio je dodatna veštačenja kako bi se utvrdio uzrok tragedije u firmi "Agrosava" u Šimanovcima, u kojoj su u ponedeljak nastradali radnici Branimir Botić (36) iz Rume i Goran Kolundžija (45) iz Šimanovaca. Kako je objavljeno posle tragedije, oni su poginuli kada je iz još nerazjašnjenih okolnosti u proizvodnoj hali eksplodirao kotao za grejanje, a policijski inspektori su i u utorak radili na utvrđivanju svih uzroka i okolnosti nesreće.

ПОШЛИ КА ВЕНТИЛУ, ПА НАСТРАДАЛИ? Настављена истрага о несрећи у шимановачкој фирми Агросава у којој су погинула двојица радника

Foto: N. Skenderija

Neki od radnika, koji su u tom trenutku bili u smeni, kažu kako je, navodno, jedan od šefova kazao Botiću i Kolundžiću da zatvore ventile, a u trenutku kada su oni prišli, došlo je do tragedije.

Porodice nastradalih spremaju se da Branimira i Gorana isprate na večni počinak i pitaju se da li je nesreća mogla da bude izbegnuta.

- Branimira niko ne može da vrati. Naravno da bismo voleli da imamo više informacija šta se i kako desilo, ali nažalost, sada samo možemo da nagađamo - rekao nam je Branimirov stric posle tragedije.

Botić je iza sebe ostavio suprugu Jovanu i dvoje dece, od šest i tri godine. Telo nesrećnog čoveka prebačeno je na Institut sudske medicine i, kako saznajemo, u sredu bi porodica trebala da ga preuzme, kada bi se obavila sahrana.

I u Šimanovcima vlada muk, nakon tragične smrti Kolundžije, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, jednog srednjoškolca i osnovca. Ove godine Goran je trebalo da proslavi ćerkino punoletstvo, radovao se tom veselju, ali nije ga dočekao.

- Živim na 800 metara od fabrike i čuo sam neku detonaciju, tek kasnije, kada sam otišao u prodavnicu, rekli su mi šta se dogodilo. U "Agrosavi" radi dosta ljudi iz Šimanovaca, tako da se vest o nesreći brzo pročula - kaže Radovan Z. iz ovog mesta dodajući da o nastradalom Goranu ima samo reči hvale.

DRUGI DAN ĆUTE

Tragedija se dogodila u hali za proizvodnju hrane za pse i mačke, koji je još u pripremi. Inače, ova firma je poznata po proizvodnji pesticida, a sada je rešila da proširi asortiman. Povodom ove nesreće niko se ni u utorak iz firme nije oglasio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)