TUGA U BADOVINCIMA: Sahranjen Nikola (9) čije telo je pronađeno u Drini, još se ne zna kako je dečak stradao

Novosti online

19. 07. 2021. u 18:14

DEČAK Nikola N. (9), za kojim se tragalo od srede uveče i čije beživotno telo je pronađeno u subotu u Drini, kod Crne Bare, blizu ušća u Savu, sahranjen je danas na mesnom groblju u Badovincima.

ТУГА У БАДОВИНЦИМА: Сахрањен Никола (9) чије тело је пронађено у Дрини, још се не зна како је дечак страдао

FOTO: V.M.

Dečak se, prema nalazima veštaka utopio u Drini, a u Višem javnom tužilaštvu je potvrđeno da je obavljena obdukcija i da nema tragovi nasilja i povreda. Na večni počinak, u tužnoj povorci koja je prošla kroz selo, dečaka je uz roditelje, brata i seste i najbližu rodbinu ispratio i veliki broj meštana Badovinaca.

Tragedija kakva se odavno nije dogodila potresla je ne samo meštane Badovinaca, već i celu Mačvu. Istovremeno je ostala velika misterija kako je dečak nastradao, pošto su ga poslednji put videle samo komšije u selu, kada se u sredu oko 9 sati ujutro biciklom uputio do kolibe na obali Drine, udaljene oko 4 kilometra od kuće u kojoj je živeo.

Roditelji su uveče, kada su stigli kući i kada je otac na obali Drine pronašao bicikl prijavili policiji da je dete nestalo.

Sumnjajući da se dete utopilo u reci, koja je u tom potesu veoma duboka i brza, sa brojnim virovima, u sredu u noć za detetom su čamcima krenuli da tragaju porodica i meštani koji su se sami organizovali. U četvrtak i petak ronilačka jedinica žandarmerije je pretraživala reku do ušća u Savu, koristeći i sonare, dok su policajci češljali teren na desnoj obali koji je u velikom rastinju, šumama i kraterima nastalim vađenjem šljunka.

U subotu su sa nekoliko čamaca rekom patrolirali pripadnici pogranične policije i meštani, a duž obale policajci iz Bogatića.

Dečakovo beživotno telo su uveče, oko pola šest pronašla dvojica pecaroša i jedan policajac iz Crne Bare u potesu Stoparkinja, oko 20 kilometara nizvodno od mesta gde se pretpostavlja da je dečak upao u vodu.

Cela Mačva je teško podnela što su se obistinile najcrnje slutnje. Tokom četiri dana, koliko se za dečakom tragalo, uz neizvesnost i strah od najgoreg mnogi, a naročito porodica, gajila je nadu da će se dečak kući vratiti živ.

Dečak N.N., koji se utopio završio je drugi razred osnovne škole. Rodio se kao drugo dete u porodici, koja je imala četvoro dece, dva dečaka i dve devojčice.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade