REKAO MI JE DA IDEM KUĆI, DA ĆE DOĆI: Tuga u porodici utopljenog dečaka u Odžacima - "Plašio se vode" (FOTO)

Z.G. J.L. Lj.P.

14. 06. 2021. u 16:23

UMESTO da se zajedno radujemo kraju školske godine, završetku drugog razreda, i za 23. jun mu pripremamo slavlje za deseti rođendan, snašla nas je velika tragedija, da našem sinu organizujemo sahranu.

РЕКАО МИ ЈЕ ДА ИДЕМ КУЋИ, ДА ЋЕ ДОЋИ: Туга у породици утопљеног дечака у Оџацима - Плашио се воде (ФОТО)

Foto: SC Odžaci/Privatna arhiva

A toliko je bio srećan što će nedeljno popodne provesti na igralištu sa drugarima. Umesto da nam se vrati kući, stigla je crna vest, da smo ostali bez našeg deteta.

Grcajući u suzama, duboko potrešeni bolom, raspuklog srca od tuge, to govore najbliži tragično nastradalog desetogodišnjeg B.P. koji se u nedelju, pod još nerasvetljenim okolnostima utopio u Olimpijskom bazenu u Ocacima, koji još nije otvoren za posetioce.

Pokušavajući da ostanu pribrani, koliko je to moguće u, za njih najtežim trenucima, dečakovi roditelji, otac Darko, majka Anica, baka Dragana i deda Branislav, još ne mogu da se pomire sa strašnom sudbinom. Njihovog, veselog i dobrog dečaka, nažalost, više nema. Vele da je mališan bio neplivač, i da se plašio vode.

- Kao i mnogo puta ranije, biciklom sam ga oko 17 časova odvezao do igrališta, u blizini bazena - priča dečakov deda Branislav, koji je sa svojom suprugom, dečakovom bakom, zajedno sa njegovim ocem brinuo o mališanu prethodnih devet godina, od kako su se njegovi roditelji razveli.

- Sedeo sam i posmatrao ih, a on mi je nekoliko puta rekao da idem kući, i da će on, kada se izigra, sam doći, iako nam je kuća odatle oko kilometar.

SAHRANA U UTORAK

TRAGIČNO nastradali desetogodišnjak, koji je upravo završavao drugi razred odžačke Osnovne škole "Branko Radičević",  biće sahranjen u utorak. Poslednji ispraćaj mališana je u 14 časova na pravoslavnom groblju u Odžacima.

Ne sluteći da je to poslednji put da unuka vidi živog, Branislav je otišao kući, a kada se dečakov otac Darko oko 21 sat vratio i video da nema sina, odmah je alarmirao policiju, koja je krenula u potragu za detetom.

- Ne znam kako ćemo ovo preživeti - jedva progovora neutešni otac koji je ostao bez sina jedinca. - Najteže mi je bilo kada sam morao da identifikujem rođeno dete. Pozlilo mi je jer bolujem od visokog pritiska.

Foto: Privatna arhiva

 

Zasada je nepoznato kada se tačno desila tragedija koja je dečakovu porodicu, ali i čitave Odžake zavila u crno, ali prema nekim nezvaničnim sznanjima, pretpostavlja se da je to bilo oko 18 časova, a da je detetotov beživotno telo, na dnu Olimpijskog bazena, veličine 50 metara sa 20 metara, pronađeno nešto posle 22 sata. U otkrivanju detalja nesreće trebalo bi da pomognu i snimci sa video -nadzora koji postoji, posebno u delu gde je bazen.

Prema dosadašnjim saznanjima, u slučaju utapanja B.P. nema sumnjivih okolnosti i reč je o takozvanoj zadesnoj smrti. Telo nesrećnog desetogodišnjaka je po nalogu somborskog Višeg javnog tužilaštva poslato na obdukciju u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

- Postoje indicije šta se dešavalo, ali dok god ne budemo imali zvanične informacije o njima ne treba govoriti jer je reč o maloletnim osobama. Istraga je u toku i vrlo brzo ćemo znati šta se zaista desilo - kazao je za "Novosti" Zoran Divjak, Viši javni tužilac u Somboru . - Telo nastradalog deteta poslato je na obdukciju, a radi se i na proveri sigurnosnih kamera. Takođe, policija i dalje radi na otkrivanjeu svih okolnosti i samog rada bazena.

Foto: SC Odžaci

 

Odžački bazen još nije otvoren za posetioce, i radi se na pripremama za početak kupališne sezone. Kapija je bila zaključana, a okolo se nalazi žičana ograda visoka nešto više od dva metra.

Posle provera utvrđeno je da je sa nastradalim detetom bio još jedan dve godine mlađi dečak. Postoje nezvanične indicije da je mlađe dete gurnulo nastradalog, te je u ceo slučaj uključen i Centar za socijalni rad.

Kako su oni, i pored zaključane kapije uspeli da uđu, zasada nije poznato, a jedna od pretpostavki je da su mališani nekako uspeli neopaženo da se provuku ili preskoče visoku žičanu ogradu. Takva priča je, vele dečakovi najbliži, stigla i do njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku