VIŠE PUTA UBODEN U GLAVU I TELO! Uhapšen osumnjičeni za ubistvo muškarca u Strojkovcu kod Leskovca

I.Mitić

09. 05. 2021. u 10:34 >> 11:58

POSLE višednevne misterije šta se zapravo dogodilo u kući Radeta R. (63), iz leskovačkog sela Strojkovce, koji je pre nedelju dana pronađen mrtav na pragu porodičnog doma gde je živeo sam, policija je saopštila da je nesrećni čovek ubijen.

ВИШЕ ПУТА УБОДЕН У ГЛАВУ И ТЕЛО! Ухапшен осумњичени за убиство мушкарца у Стројковцу код Лесковца

Foto: I.M.

Za ovo krivično delo osumnjičen je B.G. (41) iz okoline Leskovca koji je otkriven intezivnim radom policije. On je, kako se sumnja, u noći između 30. aprila i 1. maja, oštrim predmetom Radetu R. zadao više uboda u predelu glave i tela, pa je usled tih povreda nesrećni čovek preminuo na licu mesta.

Foto: I. Mitić

 

Policijska uprava u Leskovcu je još saopštila da je osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu. Ovo tužilaštvo se danima nije oglašavalo o slučaju koji je uznemirio i šokirao meštane Strojkovca. Za kvalifikaciju dela navodno se čekala obdukcija tela nesrećnog čoveka, ali zvaničnih informacija nije bilo ni kada se obdukcioni nalaz našao u rukama nadležnih sve dok osumnjičeni za ubistvo nije identifikovan i uhapšen.

OZBILjNE POVREDE

Rade je poslednji put viđen u petak, 30. aprila u večernjim satima, u centru sela. U kući, prema nezvaničnim saznanjima, nije bilo premetačine, a ulazna vrata su bila otključana. Komšijama je privuklo pažnju svetlo koje je dva dana neprekidno gorelo. U selu nagađaju da je Rade zatečen sa ozbiljnim povredama „koje su mu nanete nožem sa velikim i dugim sečivom“.

Komšije i rođaci su Radeta R. pronašli u hodniku na ulazu u njegovu dvospratnu kuću u kojoj je živeo sam. Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećni čovek je sa više ubodnih rana na telu ležao na leđima, a lice mu je bilo prekriveno zakorelom krvlju koja mu se slila sa povrede na čelu. Nabodno je imao i posekotine i ubod u ruku što ukazuje na to da se Rade branio od napadača. Niko ne može da nasluti motiv ovog zločina kakav se u Strojkovcu ne pamti.

U selu su još rekli da je Rade bio sklon alkoholu, ali da nikada nije bilo nasilan niti je postojao čovek kome se pokojnik ikada zamerio. Život mu se promenio od kada je pre mnogo godina ostao bez posla u leskovačkoj fabrici lekova „Zdravlje“, pa se Rade prepustio životu „od danas do sutra“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)