ČOVEK SA HILJADU LICA: Evo zašto je Zvicer, vođa "kavčana", neuhvatljiv za policiju

Novosti online

22. 04. 2021. u 11:58

RADOJE Zvicer (39), jedan od vođa i osnivača „kavačkog klana“, za policiju Crne Gore i evropske službe bezbednosti, važi za neuhvatljivog čoveka sa hiljadu lažnih lica.

ЧОВЕК СА ХИЉАДУ ЛИЦА: Ево зашто је Звицер, вођа кавчана, неухватљив за полицију

Foto: Printscreen/MUP

I u jučerašnjoj akciji, Zvicer je u Crnoj Gori uspeo da izbegne hapšenje. Ovoga puta, on je nestao tik pred početak akcije hapšenja, a veruje se da ga je o novoj opasnosti upozorio saradnik iz policije i dao mu dovoljno vremena da se skloni na sigurno. Sada, policija pokušava da otkrije ko je saradnik i gde se obreo Zvicer.

Kako je do sada otkriveno, Zvicer je Crnu Goru u trenucima opasnosti napuštao u dva pravca - bežao je u Albaniju ili na tzv. Kosovo. Svakako, i bežanje preko Albanije nastavljalo se dalje ka Prištini. Prema navodima policije, „kavačani“ na tzv. Kosovu imaju jaku saradničku bazu. Koliko je jaka saradnička mreža govori i podatak da je Zvicer, kao i juče u Crnoj Gori, misteriozno izbegao hapšenje u Prištini. I ovoga puta, za njegovo spasavanje bio je zadužen saradnik iz policije. Tada je Zvicer dobio dojavu da se sprema akcija pa je dan pre planirane akcije - pobegao.

AKCIJA NA JAHORINI

TAMARA Zvicer, Radojeva supruga, poslednji put je na viđena u februaru na Jahorini. U akciji tamošnje policije uhapšena je u luksuznom hotelu i to sa članovima obezbeđenja. Ali, ubrzo je puštena i odatle joj se gubi svaki trag.

Njegovo kretanje po Evropi, zajedničkom koordinacijom, otkrile su policije nekoliko zemalja koje sumnjaju da „kavčani“ u njihovim država peru novac od prodaje narkotika.

Zvicer ima nekoliko “štekova” u region i Evropi. Posle čuvenog bekstva iz Prištine odakle je otputovao u Istanbul, Beč a zatim i u Cirih, koristeći lažna dokumenta. Onda je menjao adrese boravka da bi se na kraju obreo u Ukrajini gde su ga suparnici otkrili i pokušali da ga ubiju prošle godine.

Onda je na videlo isplivalo i da se Zvicer krio po regionu i EU pod lažnim imenom Josipa Babića, rođenog 6. februara 1979. u hrvatskom meštu Orašju u BiH. Inače, Babić i jeste državljanin BiH nastanjen u nemačkom gradu Nirnbergu, ali nikada nije izvadio dokumenta BiH. Babićev identitet je izabran jer po opisu i starosti odgovora Zviceru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili