POLICIJA POTVRDILA PISANJE "NOVOSTI": "Dojavljivač" bombe uhapšen u Temerinu, otkriveno i koja mu je bila namera

S. B.

21. 04. 2021. u 20:17

POLICIJA u Kruševcu potvrdila je pisanje “Novosti” da je u Temerinu uhapšen R. T. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, kao i da se sumnja da je telefonskom lažnom dojavom o bombi oko 12,30 imao nameru da odloži suđenje pred Osnovnim sudom u Kruševcu, koje je bilo zakazano istog dana.

ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Дојављивач бомбе ухапшен у Темерину, откривено и која му је била намера

Foto: S.B.

- Pripadnici MUP u Kruševcu su intenzivnim operativnim radom identifikovali R.T. koji je danas oko 12.30 sati, pozvao centralu Višeg suda i radniku fizičkog obezbeđenja prijavio da je u pisarnici ove ustanove postavljena bomba - navode u kruševačkoj policiji. - Po potrazi PU u Kruševcu, pripadnici Policijske stanice u Temerinu, uhapsili su osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Sudska zgrada, gde je osim Višeg suda i sedište Osnovnog suda kao i oba javna tužulaštva, Osnovno i Više, bilo je na kratko evakuisano, a nakon što se utvrdilo da je dojava lažna,zaposleni su se vratili u zgradu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu.

Kako su “Novosti” ranije objavile, R. T. je trebalo da se pojavi na sudu gde mu se sudilo zbog krivičnog dela prevara, a poziv o navodno postavljneoj eksplozivnoj napravi u sudinici obavio je sat vremena ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a