NOVA SASLUŠANJA SVEDOKA U ČETVRTAK: Nastavlja se istraga protiv Mike Aleksića, svoja saznanja izneće psihijatri Milene Radulović

S. J. MATIĆ

13. 04. 2021. u 08:00

PRE nego što eventualno podignu optužnicu protiv vlasnika škole glume "Stvar srca", Miroslava Mike Aleksića, kojeg sumnjiče za više silovanja i nedozvoljene polne radnje, Više tužilaštvo će u četvrtak saslušati još dvojicu svedoka.

НОВА САСЛУШАЊА СВЕДОКА У ЧЕТВРТАК: Наставља се истрага против Мике Алексића, своја сазнања изнеће психијатри Милене Радуловић

Foto: Printscreen

To su, kako saznajemo, lekari, psihijatri kod kojih je u proteklom periodu išla na terapiju glumica Milena Radulović, jedna od deset devojaka koje su prijavile Aleksića za seksualna zlostavljanja.

Kako nezvanično saznajemo, tužilaštvo želi novim dokazima da potkrepi ključni deo buduće optužnice koji se odnosi na silovanja. U cilju jačih argumenata, koji bi kao mogući dokazi potkrepili navode dve oštećene devojke da ih je Aleksić više puta silovao, tužilaštvo je odlučilo da uzme izjave i od ovih stručnjaka.

Inače, u martu je rađeno psihijatrijsko veštačenje svih oštećenih devojaka, koje je, kako se pisalo, utvrdilo da su one pretrpele psihičke patnje, da nisu sklone izmišljanjima, niti fantaziranjima i da se ponašaju iskreno. Na osnovu toga moglo bi se zaključiti da su njihovi iskazi istiniti.

S druge strane, u martu je veštačen i Aleksić i kod njega psihijatri nisu konstatovali bilo kakvu devijantnost, niti psihopatološku strukturu ličnosti.

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor Aleksiću za još mesec dana, jer, kako je navedeno, postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo. Uzeli su u obzir i to što je reč o više oštećenih i što su neke tad bile maloletne. Aleksić je u pritvoru od 17. januara kada je uhapšen, a sada mu je produžen do 11. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)