ZBOG POTEZA TUŽITELJKE JASMINE PAUNOVIĆ DILER DOBIO MINIMALNU KAZNU: Odrekla se prava na žalbu

Novosti online

09. 06. 2023. u 14:27

TUŽITELjKA Jasmina Paunović izazvala je buru među kolegama kada se 5. juna, posle izricanja presude narko-dileru kome se sudilo zbog dilovanja skoro kilogram i po heroina, odrekla prava na žalbu, čime je on osuđen na minimalnu kaznu zatvora.

ЗБОГ ПОТЕЗА ТУЖИТЕЉКЕ ЈАСМИНЕ ПАУНОВИЋ ДИЛЕР ДОБИО МИНИМАЛНУ КАЗНУ: Одрекла се права на жалбу

FOTO: Arhiva novosti

Diler je takođe i oslobođen plaćanja troškova.

Milan C. (36) osuđen je 5. juna na tri godine i mesec dana zatvora, a minimalna zaprećena kazna za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga je tri godine.

Pored toga, tužiteljka koja se zimus po svim opozicionim medijima hvalila svojom stručnošću, odlučila je da se ne žali na ovu presudu, kojom je, pored minimalne zatvorske kazne, narko-diler oslobođen i plaćanja sudskih troškova koji će pasti na teret budžeta, tačnije građana ove države.

Žalbe su se odrekli i okrivljeni kao i njegovi advokati.

Milan C. je uhapšen 21. jula prošle godine od strane SBPOK-a sa 1.483,3 grama heroina koje je imao nameru da preprodaje na ulicama Beograda.

Reagovanje Udruženja Sveti Sava iz Lazarevca

Udruženje Sveti Sava iz Lazarevca koje se godinama bori sa dilerima u svom mestu, ali i šire objavilo je na svom instagram profilu vest o tužiteljki Jasmini Paunović koja je nedavno pomogla da narkodiler kod koga je nađeno više od kilogram heroina dobije minimalnu kaznu zatvora.

„UGSS je šokirano vešću da tužiteljka Jasmina Paunović iz Beograda nije uložila žalbu na presudu gde je narkodileru za 1,5 kg heroina presuđena minimalna kazna od 3 godine zatvora!

Smatramo da je ovakvo ponašanje nedopustivo, 10 godina ukazujemo na probleme u tužilaštvu, policiji i sudovima.

Svaki tužilac, sudija i policijski službenik mora da bude svestan da su narkodileri direktne ubice naše dece, mladosti i budućnosti ove zemlje i da u skladu sa tim kažnjavanje mora biti primereno zločinu koji oni čine.

Upravo zbog ovakvih stvari UGSS godinama ističe da se minimalna kazna od 3 godine zatvora mora povećati na najmanje 5 godina!“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OŠTETILI BUDŽET ZA 2,1  MILIJARDU DINARA: Sačinjavali lažnu dokumentaciju za uvoz polovnih vozila