UHAPŠEN DIREKTOR ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA JAGODINA: Malverzacijama prisvojio više od 4,5 miliona dinara

Novosti online

09. 06. 2023. u 11:14

U NASTAVKU odlučne borbe protiv korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su A. M. (51) iz Jagodine zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, čime je, kako se sumnja, oštetio državni budžet za 15.590.123 dinara.

УХАПШЕН ДИРЕКТОР ЖЕНСКОГ РУКОМЕТНОГ КЛУБА ЈАГОДИНА: Малверзацијама присвојио више од 4,5 милиона динара

Foto I. Marinković

On se sumnjiči da je kao odgovorno lice Ženskog omladinskog rukometnog kluba Jagodina, tokom 2019. i 2020. godine, nezakonito prisvojio novac u iznosu od 4.590.123 dinara koji je podizao sa računa kluba na ime troškova sportskih organizacija i službenih putovanja od kojih većina nije realizovana, kao i da nije isplaćivao dnevnice za realizovana putovanja.

Takođe, kako se sumnja, A. M. je, tokom 2021. godine, pribavio korist advokatima omogućivši im isplatu 11 miliona dinara sa računa kluba za usluge pravnog savetovanja iako je za ove usluge, bez novčane nadoknade, mogao da angažuje pravnike drugih sportskih saveza.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: AKCIJA MUP - Hapšenje šestorice osumnjičenih zbog organizacije prostitucije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)