POZNATO STANJE RANJENIH POLICAJACA IZ SOMBORA: U samoodbrani pucali na napadača koji je još uvek u bolnici

J. L.

08. 06. 2023. u 15:18

MLADI somborski policajci, pripadnici Odreda žandarmerije, Đuro Keča i Dragan Mićić, na koje je, dok su bili na dužnosti i pokušavali da spreče porodično nasilje, pucao Petar V. (62), trenutno se oporavljaju i nisu životno ugroženi.

ПОЗНАТО СТАЊЕ РАЊЕНИХ ПОЛИЦАЈАЦА ИЗ СОМБОРА: У самоодбрани пуцали на нападача који је још увек у болници

foto: RTS

Oni su u samoodbrani ranili napadača, koji je još u Opštoj bolnici u Somboru, pod stalnim policijskim nadzorom i čim bude spreman biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu. 

On se sumnjiči da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici.

- Osumnjičeni je najpre izvršio krivično delo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće pretio supruzi, a potom ispalio jedan hitan iz pištolja marke "bereta" u zid u kući, nakon čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, Vorkapić je na policiju ispalio najmanje četiri hica. Dvojici pripadnika Žandarmerije je naneo povrede, posle čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku. Osumnjičeni je i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi, te će biti lišen slobode čim bude otpušten iz bolnice.

BONUS VIDEO: AKCIJA MUP-A: Hapšenje šestorice osumnjičenih zbog organizacije prostitucije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati