U TUŽILAŠTVU SASLUŠAN BOŠKO SAVKOVIĆ: Zatražen pritvor da ne utiče na svedoke

S. J. M.

05. 06. 2023. u 17:12

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško Savković, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sa obmotanim konopcem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

У ТУЖИЛАШТВУ САСЛУШАН БОШКО САВКОВИЋ: Затражен притвор да не утиче на сведоке

Printskrin

Savković se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu. Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogrdu da odredi pritvor osumnjičenom da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

- Sumnja se da je Savković kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, te pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe. Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana - naveli su iz tužilaštva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice