ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA PUCNJAVU NA VRAČARU: Ranio dvojicu, pa se sakrio u garaži

Novosti online

24. 05. 2023. u 18:59

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 24. 05. 2023. godine, nakon saslušanja osumnjičenog N.Đ doneo rešenje kojim je prema N.Đ odredio pritvor do 30 dana.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПУЦЊАВУ НА ВРАЧАРУ: Ранио двојицу, па се сакрио у гаражи

Foto: T. Petković

Rešenje je doneto zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Podsetimo, dve osobe ranjene su u noći između ponedeljka i utorka na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja u Beogradu. Muškarac A. P. (29) je u pucnjavi na Vračaru zadobio povredu desne natkolenice, nakon čega je prebačen u Urgentni centar. Nedaleko odatle, u Novopazarskoj ulici, zatečen je još jedan muškarac sa povredom u predelu leđa.
 
BONUS VIDEO:

DRAMATIČAN SNIMAK SPASAVANjA ŽENE NA DIVČIBARAMA: Izvlačili je 7 sati nakon što je pala u kanjon

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)