SUĐENJE DEJANU NIKOLIĆU KANTARU: Otkazao braniocima, tražio izuzeće svih sudija i nije se pojavio na sudu

J. S.

27. 04. 2023. u 15:51

Glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija i Svetlane Ivanov zaposlene u ovoj medijskoj kući, koji je trebao da se danas održi u vranjskom Osnovnom sudu odložen je za 12.majj, nakon niza okolnosti koje su dovele do toga da se ročište ne održi.

СУЂЕЊЕ ДЕЈАНУ НИКОЛИЋУ КАНТАРУ: Отказао браниоцима, тражио изузеће свих судија и није се појавио на суду

Foto: J. S.

Razlog odlaganja je zdravstveno stanje Nikolića, kome je tokom dovođenja iz Okružnog zatvora u Osnovni sud, na deonici od desetak metara, pozlilo. Ranije je sudu dostavljen izveštaj lekara specijaliste fizijatrije u kome se navodi da se preporučuje mirovanje. Nakon što je pokušano da mu likari hitne pomoći ukau pomoć on je ipak iz zatvora odvežen u Zdravstveni centar.

Sudija je izneo podatak da je optuženi zatražio izuzeće postupajućeg sudije, svih sudija i predsednice suda što je odbjeno, kao i da je otkazao punomoćnicima zastupanje. Ovaj zahtev Nikolića Viši sud je odbio, jer smatra da je neosnovan.

U ime odbrane iz Osnovnog javnog tužilaštva zatraženo je da se ročište održi u njegovom odsustvu , ali sud to nije prihvatio kako se ne bi povredilo pravo okrivljenog na pristup sudu.Sledeće rošište zakazano je za 20. maj.

Danas je u istom sudu trebalo da se održi još jedno ročište gde je Dejan Nikolić optužen zbog pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku Policijske uprave u Vranju  Vranje, ali  je i ono odloženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024