"ČIM JOJ PRIĐE MUŠKA OSOBA, ONA POČNE DA PLAČE" Devojčica koju je otac držao zatočenu biće duže vreme u bolnici: Ima samo 10 kilograma

Novosti online

31. 03. 2023. u 08:46

DEVOJČICA (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari još uvek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u jako teškom stanju.

ЧИМ ЈОЈ ПРИЂЕ МУШКА ОСОБА, ОНА ПОЧНЕ ДА ПЛАЧЕ Девојчица коју је отац држао заточену биће дуже време у болници: Има само 10 килограма

Foto: Novosti

Prema informacijama, devojčica je smeštena u posebnom boksu u Tiršovoj gde ima danonoćnu negu.

- Analize su joj ispod normale. Imuni sistem joj je jako loš. Dehidrirana je i neuhranjena. Postepeno joj se uvodi hrana, ne sme odjednom - kaže izvor.

Kako se saznaje, devojčica je tiha, povučena i slabo priča.

- Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine reči i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopšte da kaže - navodi sagovornik.

Prema njegovim rečima, ono što budi jezu jeste što devojčicu ne mogu da pregledaju hirurzi, jer čim vidi muškarca, ona počne da plače i da se brani.

- Viče, diže ruke kao da se brani. Drži se za stomak i neprestano plače čim joj priđe muška osoba. Psiholozi će u narednom periodu raditi sa njom, biće potrebno mnogo vremena da se devojčica oporavi. Najteže posledice koje će imati biće psihološke - navodi sagovornik.

Njenom ocu Urošu Pašajliću određen je pritvor do 30 dana po svim tačkama koje postoje u našem zakonodavstvu - s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

On se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem i izgovorio samo jednu rečenicu kojom je pokušao da se opravda - da je ponovo, duže vreme konzumirao narkotike i alkohol?!

Uroš je uhapšen nakon što je tri dana bio u bekstvu, kada su ga policajci u utorak po podne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gde se krio kod prijatelja.

Podsećanja radi, otac je ćerku godinama držao zatočenu u stanu, dete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod lekara.

Slučaj je rasvetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila emotivna partnerka Ivana L., koja je ispričala nadležnim organima kako je nasilnik nju, kao i svoju ćerku, držao zatočene u stanu! On je Ivanu tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina devojčice.

Devojčica je nakon prijave odvedena kod lekara, koji su dete zatekli vidno zapušteno i izgladnelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

UZDRMALI SMO VUČIĆA, DOŠAO MU JE KRAJ: Urednik portala Telegrafi iz Prištine raduje se protestima u Beogradu