"NOVOSTI" SAZNAJU Obrt: Netačno da je majka devojčice ubila svoju majku - dete bilo kod nje, pa oduzeto

N.B.

27. 03. 2023. u 16:04

DEVOJČICA (8), koja je u teškom stanju pronađena u kadi u stanu u beogradskom naselju Mirijevu, svojevremeno je, nakon razvoda svojih roditelja, bila dodeljena na staranje majci.

НОВОСТИ САЗНАЈУ Обрт: Нетачно да је мајка девојчице убила своју мајку - дете било код ње, па одузето

D.Milovanović

Prema informacijama koje su "Novosti" dobile, pošto je ona u međuvremenu osuđena na kaznu zatvora zbog nasilja nad svojom majkom, dete joj je oduzeto. Jedno vreme brigu o devojčici preuzeo je Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, u Zvečanskoj ulici. Nakon nekog vremena, nakon procena, sud je starateljstvo dodelio ocu.

Inače, netačne su informacije koje su preneli pojedini mediji, da je devojčicina majka usmrtila svoju majku. Naime, ona ju je, kako saznajemo, gurnula u toku svađe, kada je ova slomila kuk.

Podsetimo, policija po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva traga za U. P. (38), ocem devojčice, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, zatim krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, nakon što su od policije dobili informacije da se u stanu u Mirijevu, u kome je osumnjičeni živeo, nalazi i dete (8) čiji je otac osumnjičeni,  pribavljena je saglasnost sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu i zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici radi neposrednog hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata. Osumnjičeni nije zatečen u stanu, ali je pronađena devojčica, koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)