"NOVOSTI" SAZNAJU: Istraga u Kruševcu zbog prodaje ćerke (13) - čeka se podizanje optužnice

S.BABOVIĆ

23. 03. 2023. u 17:32

ISTRAGA protiv D.J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju ćerku i protiv B.S. (48), osumnjičenog za kupovinu devojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Истрага у Крушевцу због продаје ћерке (13) - чека се подизање оптужнице

Foto: S.Babović

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D.J. i B.S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

- Postupak se vodi protiv D.J. i B.S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za „Novosti“ dr Bratislav Petrović, javni tužilac,dodajući da će se „po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhašen je u prvim danima marta.

Kako saznajemo, sumnja se da je za 3.000 evra, B.S.iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M.S.(14), ćerku D.J.(44) iz Brusa. Devojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

- Maloletna devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja,pa je pobegla u naselje gde je živela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije - navodi izvor „Novosti“. - Sa dečkom M.S.(14) videla je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja malolentičkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorenjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao