VOLEO BIH DA GA VIDIM, BAR JEDNOM PRED SMRT: Ekskluzivno za "Novosti", otac Filipa Koraća, bliskog prijatelja Luke Bojovića

J.D.Lj.

23. 03. 2023. u 07:00

NE znam gde je moj sin Filip trenutno. Nadam se samo da je dobro, zdravo i bezbedno. I dosta mi je više da ga vezuju za sva kriminalna dešavanja koja su se desila u zemlji i regionu, jer nema nikakve veze sa tim. Sve to ide iz jednog istog kazana, a to je iz "kavačke kuhinje".

ВОЛЕО БИХ ДА ГА ВИДИМ, БАР ЈЕДНОМ ПРЕД СМРТ: Ексклузивно за Новости, отац Филипа Кораћа, блиског пријатеља Луке Бојовића

Foto: N. Fifić/Arhiva Novosti

Ovo je, za "Novosti", rekao Vukašin Korać, otac Filipa Koraća, koji se u javnosti i medijima vezuje za priče o brojnim kriminalnim radnjama, bliskosti sa crnogorskim "škaljarskim klanom" i ubijenim Jovici Vukotiću, i pre svega sa Lukom Bojovićem, nedavno deportovanim iz Španije.

- Filip je "zgrešio" nedavno u Hrvatskoj, kada je uhapšen bez valjanih dokumenata i kažnjen. Ispostavilo se da je to, posle nekog vremena, regulisano i on je pušten na slobodu. Nakratko se javio porodici telefonom i od tada ne znamo gde je. Nadamo se dobrom i neka ga, više, puste na miru da živi i radi - kaže otac Vukašin.

USLOVNA U HRVATSKOJ

KORAĆ je prošle godine osuđen u Hrvatskoj na godinu dana zbog falsifikovanja pasoša i lične karte na uslovnu kaznu. Tačnije, ići će u zatvor samo ukoliko u narednih pet godina ponovo prekrši zakon. Takođe, kažnjen je i novčano sa 75.000 kuna, objasnio je tada njegov advokat Gordan Preglej. 

On takođe podseća da je njegov sin, svojevremeno, bio optuživan i zbog sumnji u umešanost u neke sumnjive kriminalne poslove i likvidacije u Srbiji, zbog čega je, usled nedostatka dokaza, oslobođen svih optužbi i za njim je "skinuta" poternica.

- Filip je slobodan čovek - kaže otac. - Može da bude bilo gde u svetu. Koliko znam, nezvanično, bavi se biznisom i pazi da ne prekorači zakon. On nikada nije osuđivan, osim za ovaj propust u Hrvatskoj zbog dokumenata. Neverovatno mi je da ga optužuju za sve i svašta, a da nemaju dokaze. Moj sin je nevin!

Otac Filipa Koraća ističe da je i sam bio srećan kada je Luka Bojović, posle toliko godina provedenih u zatvoru u Španiji, ipak došao u Srbiju:

- Istina je da se Luka i moj sin znaju, da su bili bliski. Ipak, godine su prošle... Raduje me da je Luka došao u Srbiju, jer je to ipak njegova domovina. Voleo bih da se to, jednog dana, pre nego što me smrt zatekne, dogodi i mom Filipu. Da ga otac vidi, bar jednom, pred smrt. Ovako, mora da se čuva, jer ga bez ijednog dokaza optužuju za mnoge stvari u koje uopšte nije upleten i nema veze sa njima, počev od ubistva Ranka Radoševića i mnogo toga još. A sve ide iz iste kuhinje i "kavačkog kazana", koji mom sinu i ljudima bliskih mu ne želi dobro, već samo zatvor ili smrt.

NAJOPASNIJI?

O FILIPU Koraću je, pre skoro tri godine, govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tom prilikom on ga je nazvao jednim od "trojice najopasnijih ljudi u zemlji". Ipak, protiv njega se u Srbiji ne vodi nikakav krivični postupak.

- Mene brine da sam tek juče saznao da za Filipa Koraća ne postoji ni valjana optužnica, ni valjana presuda pred Višim sudom u Beogradu - rekao je predsednik. - Taj koji truje našu decu, koji ubija našu decu po svim školama, po svim kafićima, i to svaki čovek u Beogradu zna. Samo ga se svi plaše...

Na pitanje da li, eventualno, zna da li mu se sin u međuvremenu oženio, dobio porodicu, Vukašin Korać kaže:

- Ne znam, ali voleo bih da saznam da se oženio, dobio dete, da sam postao deda. No, takvih vesti još nema, samo postoje nada i želja...

Prema informacijama bezbednosnih službi, Korać je, navodno, "uticajan u kriminalnim krugovima", a u sukobu klanova, njegova ekipa se svrstala na stranu "škaljaraca" i došla u sukob sa "kavčanima". Posle hapšenja ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čulo se da su pokušavali da ga namame i ubiju i da su mu slali slike ubijenog Gorana Veličkovića Goksija uz poruku:"Tik-tak, tik-tak, vreme ističe, ovako ćeš ti da završiš."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu