ČETVORO OSUMNJIČENO ZA UČEŠĆE U UBISTVU RANKA RADOŠEVIĆA: Traga se za dvoje državljana BiH

S. J. M.

13. 03. 2023. u 15:57

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

ЧЕТВОРО ОСУМЊИЧЕНО ЗА УЧЕШЋЕ У УБИСТВУ РАНКА РАДОШЕВИЋА: Трага се за двоје држављана БиХ

Foto: Z. Jovanović

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva.

Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, Više tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pomaganju. Sumnja se da su oni  Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gde su se branili ćutanjem. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Drugo dvoje osumnjičenih trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije, pa je tužilaštvo predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju poternice.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su na benzinskoj pumpi u Rušnju oko 11.05 časova na podmukao način lišili života Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova. Pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili  više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “golf 4”, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se drugim autom odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!