TUŽILAŠTVO PODIGLO OPTUŽNICU: Damjan (20) osumnjičen da je na svirep način ubio Aleksandra

S. J. M.

08. 02. 2023. u 11:59

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Damjana G. (20) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio Aleksandra Tatalovića (21) u februaru prošle godine.

ТУЖИЛАШТВО ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ: Дамјан (20) осумњичен да је на свиреп начин убио Александра

Foto: Fejsbuk

Optužnica, kojom se Damjan G. tereti za krivično delo teško ubistvo, predata je Višem sudu na odluku o potvrđivanju. 

Sumnja se da je Damjan G. 23. februara 2022. godine uveče između 21.58 i 22.38 časova sa svom mobilnog telefona, prikrivajući identifikaciju broja, više puta pozivao A. S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi do januara 2022. godine, a koja je u vreme telefonskih poziva bila u društvu Tatalovića.

 Kada mu se na njen telefon javio Tatalović i zatražio od njega da se predstavi i kaže šta hoće, okrivljeni mu je rekao "hajde doprati devojku kući", a nakon toga je ponovo pozvao i rekao A. S. da dođu do podruma u zgradi. Tatalović, A. S. i U. R. koji im se pridružio u međuvremenu, uputili su se ka prostoru iza zgrade gde ih je čekao okrivljeni u društvu većeg broja osoba.

Tu se Tatalović okrivljenom obratio rečima, "evo dolazim, nemam ništa kod sebe, hajde da rešimo problem", držeći ruke podignute u vis, ali mu Damjan  G. nije odgovorio već mu je nožem zadao pet ubodnih rana u predelu trupa od kojih je mladić preminuo. Damjan G. je potom pobegao. 

Nakon intenzivnog operativnog rada, ovaj slučaj je rasvetljen i protiv Damjana G. je pokrenuta istraga 12. jula prošle godine kada mu je određen pritvor dok je bio u bekstvu.

Damjan G. se predao policiji 14. septembra u pratnji svog advokata i od tada se nalazi u pritvoru.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)