OTKRILA GA NADZORNA KAMERA: Novosađanin (76) negirao da je kukasti krst nacrtao na zgradi u kojoj živi član REM

Novosti online

09. 12. 2022. u 17:59

PRIPADNICI MUP-a u Novom Sadu identifikovali su osobu koja je juče rano izjutra na zgradi u kojoj živi zamenik predsednika Regulatornog tela za elektronske medije Milorad Vukašinović nacrtala simbol kukastog krsta i natpis REM.

ОТКРИЛА ГА НАДЗОРНА КАМЕРА: Новосађанин (76) негирао да је кукасти крст нацртао на згради у којој живи члан РЕМ

privatna arhiva

Kako je saopšteno iz policije, reč je o Novosađaninu (76) protiv koga će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti biti podneta krivična prijava nadležnom javnom tužilaštvu.

Kako nezvamično saznajemo, „autor“ grafita otkriven je na osnovu nedavno postavljenog video-nadzora na zgradi u kojoj živi Vukašinović. Osumnjičeni  je,prema nezvaničnim informacijama „Novosti“, gotovo tri sata u policiji negirao da je napisao grafit mržnje u kojem izjednačava REM sa zloglasnim nacističkim simbolom - kukastikm krstom. Priznao je da je to njegovo delo tek kada mu je rečeno da postoji video snimak tog njegovog čina. Istovremeno, negirao je da je on autor i istovetnog grafita i pre četiri meseca na istoj zgradi. Slučaj prvog grafita ni do danas nije rasvetljen.

Podsetimo, posle vesti o novom grafitu mržnje na fasadi Vukašinovićeve zgrade, REM je sinoć doneo odluku o obustavi rada te nezavisne institucije, navodeći da je "ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih“. Razlozi za ovu odluku su, kako su naveli u saopštenju, "brojni, ali su kulminirali činjenicom da je poslednjih dana ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM.

Istaknuto je i da je REM "godinama unazad izložen pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektorkoji direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu".

- Međutim, nakon što na Konkursu dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, pritisci kojima je REM izložen mogu se uporediti sa direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu - saopšteno je.

"Raspisivanjem konkursa za tzv. petu dozvolu, pritisci su prerasli u otvorene pretnje" poručio je  REM  u saopštenju navodeći i kako, "bez obzira što je Zakonom zabranjen pritisak na članove Saveta i zaposlene u službama REM" u procesu odlučivanja po konkursnoj dokumentaciji "pretnje postaju sve snažnije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)