KRAĐA PČELA KOD ALEKSANDROVCA: Nestali ramovi iz košnica, a lopov je vrlo dobro znao šta radi (FOTO)

S.Babović

02. 12. 2022. u 11:15

ČAK 13 ramova sa pčelama ukradeno je iz košnica u pčelinjaku kod Aleksandrovca.

КРАЂА ПЧЕЛА КОД АЛЕКСАНДРОВЦА: Нестали рамови из кошница, а лопов је врло добро знао шта ради (ФОТО)

Foto: Udruženje pčelara Župe

Pčelinjak se nalazi na uzbrdici, graničnom području sela Velika i Mala Raklja, ali je lopov ipak uspeo da se neopaženo približi košnicama. Pčelari upozoravaju da je sistem krađe bio vrlo specifičan i veruju da je reč o profesionalcu.

- Ukradeni su samo ramovi, sedam žutih i šest plavih ramova DB nukleusi, sa pčelama - preciziraju pčelari u Aleksandrovcu - Drugim rečima, nije dirao sanduke, već je povadio ramove, a to je više nego dovoljno za uspešnu pljačku.

U Udruženju pčelara Župe pozivaju sugrađane da svaku informaciju o krađi prijave Policijskoj stanici u Aleksandrovcu. Pronalazaču, dodaju, sledi nagrada.

Policija je u više navrata uspela da reši slučajeve krađa u pčelinjacima u Rasinskom okrugu. Pre tri godine formiran je i Lokalni oporativni tim Saveza pčelarskih organizacija Srbije za suzbijanje krađa pčela, koji je zajedno sa pripadnicima PU Kruševac počeo da radi na rasvetljavanju krađa.

Osnovni sud u Kruševcu je prošle godine doneo osuđujuće presude za krađu 20 košnica u selu Jasika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao