PRODAVALI LAŽNA UMETNIČKA DELA: Dvoje osumnjičenih nudili kopije slikara Lazara Vozarevića

N.B.

24. 11. 2022. u 13:59

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv B. O. i A. I. zbog sumnje da su učinili krivično delo Prevara.

ПРОДАВАЛИ ЛАЖНА УМЕТНИЧКА ДЕЛА: Двоје осумњичених нудили копије сликара Лазара Возаревића

Foto: Privatna arhiva

U krivičnoj prijavi Prvog odeljenja Uprave kriminalističke policije, navodi se da su osumnjičeni B. O. i A. I. krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili u toku 2021. godine, na taj način što su lažnim prikazivanjem da na prodaju nude originalna dela slikara Lazara Vozarevića, za koja je naknadnim proverama i veštačenjem utvrđeno da nisu originalna umetnička dela, doveli u zabludu oštećene I. M. i V. V. Tvrdi se da je osumnjičena  B. O. oštećenom I. M. prodala tri slike i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od 25.000 evra, a osumnjičeni A. I. oštećenom V. Č. prodao tri slike i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 33.000 evra.

Osumnjičeni su danas saslušani pred tužilaštvom, kojom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret i odbili da odgovaraju na pitanja.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenima odredi pritvor, i to u odnosu na oboje jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u odnosu na osumnjičenu B. O. i jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

U toku istrage biće ispitani svedoci oštećeni, kao i ostali svedoci, naređeno vršenje potrebnih veštačenja i preduzete druge radnje radi donošenja odluke o daljem toku postupka.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VOZAČ IZ PROKUPLJA POD DESJTVOM ALKOHOLA UHVAĆEN U VRANJU: Vozio BMW sa 2.02 promila alkohola u krvi