POZNAT IDENTITET SRBA UHAPŠENIH U ŠPANIJI: Razbijena međunarodna grupa trgovaca narkoticima, otkriveno 5 laboratorija droge

Novosti online

19. 10. 2022. u 19:03

NA teritoriji Španije i Srbije u sinhronizovanoj akciji, koja je još u toku, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog sumnje da se bave proizvodnjom i prodajom marihuane.

ПОЗНАТ ИДЕНТИТЕТ СРБА УХАПШЕНИХ У ШПАНИЈИ: Разбијена међународна група трговаца наркотицима, откривено 5 лабораторија дроге

Foto: Shutterstock

Akcija je usledila nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Europola.

 - Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Na bankovnim računima blokirano im je više od 85.000 evra dok je zaplenjena i nepokretna imovina veće vrednosti. Akcija je izvedena u koordinaciji sa španskom policijom - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Na teritoriji Španije prema saznanjima medija pronađeno je pet ilegalnih laboratorija marihuane.

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja doneo naredbu o pokretanju istrage protiv Miloša M, Miloša T, Mileta R, Jovana M, Anđele T, Miloša M, Zorana M, Gorana Š, Miloša Č, Bojana R, Nemanje M. i Marka M.

Pritvor je određen za Marka M. zbog opasnosti od bekstva, a za Miloša T. i ostale osumnjičene zbog opasnosti od bekstva i da ne ponove krivično delo.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su Miloš T. koji se branio ćutanjem i Marko M. koji je izneo svoju odbranu.

List "El pais" navodi da je uhapšeno najmanje 20 osoba od kojih je većina srpskog porekla, a koji se sumnjiče za proizvodnju i dilovanje narkotika, ali i za ostala najteža krivična dela.

 - U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone - pišu mediji.

BONUS VIDEO:

NEREDI U PARIZU: Pogledajte sukobe demonstranata sa policijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri