OVO SU UHAPŠENI HULIGANI: Napali pripadnike Interventne jedinice tokom Evroprajda

Novosti online

12. 10. 2022. u 10:00 >> 10:07

POLICIJA je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u ponedeljak uhapsila 22 navijača zbog napada na policiju tokom "Evroprajda", kojima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

ОВО СУ УХАПШЕНИ ХУЛИГАНИ: Напали припаднике Интервентне јединице током Европрајда

Foto: MUP RS

Uhapšeni huligani su navodno pripadnici različitih navijačkih grupa, a za trojicom muškaraca biće raspisana poternica, prenose mediji.

Lisice na ruke stavljene su: M. S. (49), M. V. (43), Ž. R. (42), V. V. (41), I. Č. (39), Č. S. (32), Lj. O. (31), N. G. (30), L. T. (28), M. I. (27), T. Z. (27), M. M. (22), N. M. (21), N. S. (21), L. Č. (19), G. B.(19), T. B. (19), U. C. (19). 

Oni su juče saslušani pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, od kojih je devetnaest okrivljenih izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Grupi od 22 navijača koji su 17. septembra napali i povredili policijske službenike MUP-a RS u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park dok su vršili službenu dužnost, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno pet vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara, određen je pritvor.

 - U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo koje delo je sa elementima nasilja, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopšteno je iz Prvog OJT.

Inače, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstvu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku u predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO:

KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna