INCIDENT U SPECIJALNOM SUDU: Laza bombaš se onesvestio tokom saslušanja

Tanjug

06. 10. 2022. u 19:00

TOKOM sednice veća za donošenje odluke o pritvoru, danas se u Specijalnom sudu onesvestio vođa "valjevske grupe" Milan Lazarević zvani Laza bombaš, koji je uhapšen u utorak pošto je napustio suđenje u toku pauze i nije se vratio u sud.

ИНЦИДЕНТ У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Лаза бомбаш се онесвестио током саслушања

Foto: Z. Jovanović

Lazarević je saslušan na okolnosti određivanja pritvora, ali se u toku sednice onesvestio i ukazana mu je hitna medicinska pomoć, nakon čega je nastavio sa objašnjenjem zbog čega je izašao u utorak sa suđenja, rekao je za Tanjug advokat Nikola Jovanović. Sudsko veće se povuko kako bi donelo odluku o pritvoru.

Lazarević se od 2017.godine brani sa slobode, a nakon što je otišao sa suđenja u utorak, sud je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao sudsku poternicu. Pripadnici MUP su u saradnji sa BIA uhapšili Lazarevića, navodeći u saopštenju da se skrivao u okolini Uba. Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je "audi“ kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo. Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili, i on je sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, gde je prema saznanjima Tanjuga, smešten u Specijalnu zatvorsku bolncu.

MUP je saopštio da će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega biti podneta krivična prijava.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca. Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića optuženi su i Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

BONUS VIDEO - DA SRCE PUKNE: Malu Petru ispraćaju na večni počinak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)