ODAVALI TAJNE KRIMINALCU: Policajac i radnica Interpola pomagali Gorancu - za uzvrat dobijali poklone

S. J. M.

30. 09. 2022. u 16:21

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je dvoje pripadnika policije S.T. (46) i M.K. (37) koji su ranije danas uhapšeni u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

ОДАВАЛИ ТАЈНЕ КРИМИНАЛЦУ: Полицајац и радница Интерпола помагали Горанцу - за узврат добијали поклоне

MUP

Druga dvojica pripadnika policije koji su uhapšeni u istoj akciji biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu. 

 S.T. i M.K. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

S.T. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a M.K. da ju je podstrekavao na to krivično delo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. 5. avgusta na zahtev M.K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu je obavestila M.K.

On je te podatke preneo licu iz kriminogene sredine sa kojim je bio u neposrednom kontaktu jer mu je, kako se sumnja, zajedno za R.L. (lišenim slobode u Novom Sadu) duži vremenski period pružao fizičko obezbeđenje.

Oni su zauzvrat dobijali novac i poklone

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

NAPADI NA KOVAČEVIĆA

GORAN Kovačević Goranac lane je preživeo napad u Novom Sadu, u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović, MMA borac. U tom napadu on je samo lakše ranjen. U novosadskom Višem sudu u toku je postupak zbog ove pucnjave, za koju se sumnjiče nekadašnji policajac Dalibor Bogdanović Boća i Daniel Janjoš.

Goranac je i pre pet godina bio meta napada i tada je u pucnjavi kod osnovne škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković. On je, prema policijskim podacima, privođen i 2010, i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije