SARADNIK DŽONIJA SA VRAČARA OSTAJE U PRITVORU: Viši sud potvrdio odluku u slučaju Luke Cerovića

Novosti online

07. 09. 2022. u 12:02

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu potvrdio je odluku o pritvoru Luki Ceroviću, koji se posle višegodišnjeg bekstva u ponedeljak predao sudu.

САРАДНИК ЏОНИЈА СА ВРАЧАРА ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Виши суд потврдио одлуку у случају Луке Церовића

Foto: Tanjug

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim, prenosi "Blic".

S obzirom na to da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Za Cerovićem je, na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, prema njemu je taj postupak razdvojen.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici, oni su M. M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

Oni su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine.

Inače, Luka Cerović, prema operativnim podacima, važi za desnu ruku, odnosno najbližeg saradnika Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

Podsetimo, Vušović i Cerović navodno su na čelu takozanog "vračarskog klana" za koji se spekuliše da je preuzeo sve poslove Veljka Belivuka, posle njegovog hapšenja.

Istražitelji su, kako se saznaje, naložili i da se njihov DNK ukoliko postoji u bazi uporedi sa tragovima pronađenim u kući strave u Ritopeku. Podsetimo, Vušović, zvani Džoni sa Vračara, u martu prošle godine je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora.

- Postoje indicije da je u hijerarhiji kavačkog klana on preuzeo Belivukovo mesto i postao najbliži saradnik Zvicera - objašnjava on.

Inače, i za Vušovićem je raspisana poternica Višeg tužilaštva u Beogradu, i to zbog nezakonitog posedovanja oružja.

BONUS VIDEO - SNIMAK HAPŠENjA: Ovo je muškarac koji je izveo krvavi pir u Admirala Geprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega