UKRAO DVA, VRATIO 1.2 MILIONA: Optužnica protiv Uroša M. zbog sumnje da je pre četiri godine opljačkao menjačnicu

S. J. M.

05. 09. 2022. u 20:44

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Uroša M. (31) zbog sumnje da je u decembru 2018. godine od radnika jedne menjačnice u Zemunu oteo skoro dva miliona dinara. Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo razbojnišvo, za koje je i ranije više puta osuđivan.

УКРАО ДВА, ВРАТИО 1.2 МИЛИОНА: Оптужница против Уроша М. због сумње да је пре четири године опљачкао мењачницу

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sumnja se da je Uroš M. poznavao okolnosti u vezi sa sakupljanjem i nošenjem pazara iz menjačnice, pa je ujutru iz neposredne blizine osmatrao objekat i sačekao da iz njega izađe radnik P. P., koji je novac nosio u rancu. Prema optužnici, kada se radnik uputio prema službenom automobilu, Uroš M. mu je prišao s leđa i zadao mu više udaraca pesnicom po glavi i telu, usled čega je P. P. pao na zemlju. Okrivljeni mu je potom uzeo ranac sa 1.949.183 dinara i trčeći se udaljio sa lica mesta.

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik menjačnice P. J. je nakon pljačke pričao da će dati novčanu nagradu onom ko mu donese informacije, koje će pomoći da se otkrije ko je opljačkao njegovog radnika.

- Dve nedelje kasnije, stigla mu je na mobilni telefon poruka s nepoznatog broja, u kojoj je pisalo da ga deo novca čeka u kanti za đubre kod jednog zemunskog restorana. Tamo su otišli njegova žena i kum i pronašli oko 10.000 evra, odnosno 1,2 miliona dinara - otkriva nam sagovornik iz istrage.

Vlasnik menjačnice je o svemu obavestio policiju, koja je pokušala da dobiju broj s kog mu je stigla informacija, ali je on bio nedostupan. A za novčanu nagradu, koju je nudio vlasnik, niko se nikad nije javio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju