JEZIVO OTKRIĆE U SLUČAJU SILOVANJA DEVOJČICE (11): Napastvovali je više od godinu dana

Novosti Onlajn

05. 09. 2022. u 18:08

PRIŠTINSKI ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da prve informacije pokazuju da je 11-godišnja devojčica, koja je silovana tokom juna i avgusta ove godine, bila silovana mnogo duže - više od godinu dana, prenosi Kossev.

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У СЛУЧАЈУ СИЛОВАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ (11): Напаствовали је више од годину дана

Foto: Arhiva Novosti/Ilustracija

Svećlja je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika policijskog inspektorata tzv. Kosova zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uverenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni, piše Koha.

- Prve indicije ili informacije su da je ova maloletnica silovana više od godinu dana. Zahtev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata tzv. Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svedoci, kako bi institucije tzv. Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što pre izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja - kaže Svećlja.

- U ovaj slučaj uključeni su Tužilaštvo, Centri za socijalni rad, Policija ili tzv. Kosovskapri agencija za forenziku. Sve dosadašnje informacije nam govore o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovu maloletnicu, a zatim da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još nisu svi uhapšeni - rekao je on.

Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dve odrasle i tri maloletne osobe, navodno je seksualno zlostavljalo 11-godišnju devojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Slučaj je izazvao ogromne reakcije.

Kasnije je otkriveno da je ista devojčica silovana i bila žrtva trgovine i u junu ove godine.

BONUS VIDEO: Ovo je muškarac koji je izveo krvavi pir u Admirala Geprata 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao