OGLASIO SE MUP: Službenici SBPOK-a izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja

Z. U.

18. 08. 2022. u 14:41

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike SBPOK-a N. U. (1984) i Z. Đ. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ОГЛАСИО СЕ МУП: Службеници СБПОК-а извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја

Foto: D.N.

Oni se trete da su, 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.

Takođe, sumnja se da je N. U., od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.

Osumnjičenima N. U. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)