VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Optužnica protiv vlasnika i direktora privrednog društva “IBC Tehnologies”

J.D.LJ.

18. 08. 2022. u 14:06

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vlasnika i direktora privrednog društva “IBC Tehnologies” doo Beograd Nebojše M. zbog sumnje da je tokom 2021. godine dovođenjem u zabludu poslovnog partnera, pribavio svom privrednom društvu protivpravnu imovinsku korist od preko 4 miliona dinara.

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО: Оптужница против власника и директора привредног друштва “ИБЦ Технологиес”

Foto: Milena Anđela

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Prevara u obavljanju privredne delatnosti iz člana 223. stav 3.

Sumnja se da je Nebojša M. doveo u zabludu vlasnika i direktora privrednog društva “Frigovent” doo Mladenovac lažnim prikazivanjem činjenice da će nakon uplaćenog avansa od 2.3 miliona dinara, biti isplaćen i celokupan novčani iznos za izradu i isporuku difuzora sa priključcima za vazduh od 6.3 miliona dinara.

Kasnije ga je držao u zabludi do završetka isporuke dobara, i tako ga je naveo da na štetu svog privrednog društva izradi i isporuči “IBC Tehnologies” 385 difuzora.

Potom je okrivljeni dalje isporučio i naplatio 384 difuzora, (jedan je zadržao za sebe) inokupcima iz Moskve po ugovorima zaključenim pre stupanja u poslovni odnos sa firmom “Frigovent”, a nije izmirio obaveze prema tom preduzeću.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

BONUS VIDEO:

Majka Milana koji je povređen u obračunu u Nišu: Rekli su mi da se ne plašim, ali me nisu utešili

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)