OSTAJE IZA REŠETAKA DO 27. SEPTEMBRA: Ivanu Kontiću ponovo produžen pritvor

Lj.P.

29. 07. 2022. u 14:51

IVANU Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28), ponovo je produžen pritvor za još 60 dana, i može trajati do 27. septembra, rečeno je „Novostima“ u Višem sudu u Novom Sadu.

ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 27. СЕПТЕМБРА: Ивану Контићу поново продужен притвор

Foto: MUP/Printscreen

- Sud smatra da i dalje postoje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i okolnosti koje ukazuju da bi na slobodi ponovio krivično delo – navode u Višem sudu.

- Takođe, pritvor je produžen zbog uznemirenja javnosti načinom izvršenja krivičnog dela.

Kontiću je 25. maja u Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje, a na početku glavnog pretresa on je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je napao na istom mestu. Po onome što je ispričao, Kontić je te večeri sa drugarima trebalo da ode na trening, i našli su se ispred lokala.

- Bio sam napadnut i moj je život bio ugrožen – tvrdio je Kontić u svojoj odbrani.

- Sve to je i Miljan potvrdio u tužilaštvu. Priznao je da me je napao veče pre na istom mestu. Kada sam se naredne večeri pojavio opet me je napao zašto sam ja tu, vređao me. Otišao sam prema svojim kolima, a on je krenuo za mnom, gunđao je i govorio da će nas sve izbušiti. Bio je u pretećem stavu sa rukama na bokovima, a na ramenu je imao torbicu. Ranije je govorio da ima pištolj.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. septembar, kada bi trebalo da bude saslušan Miljan Mandić.

BONUS VIDEO: 

"BIO JE JEDINAC, ZAŠTO MI GA BOG UZE": Lelek i suze Andrijine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)