GRČKI NOŽ U LEĐA SRBIJI: Čovek otišao na letovanje, oni ga izručuju Hrvatskoj - Proterali su me i spalli mi kuću, sada bi da mi sude

Novosti online

27. 07. 2022. u 16:34

APELACIONO veće u Solunu donelo je odluku da državljanina Srbije (59), koji se potražuje zbog navodnih ratnih zločina, izruči Hrvatskoj.

ГРЧКИ НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ: Човек отишао на летовање, они га изручују Хрватској - Протерали су ме и спалли ми кућу, сада би да ми суде

Foto: Arhiva Novosti

On je uložio žalbu na tu odluku.

Državljanin Srbije uhapšen je 27. juna nakon što je, sa suprugom i ćerkom, prešao granicu sa Severnom Makedonijom, na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj.

Dok se ne odluči o žalbi na odluku o izručenju, Srbin će ostati u pritvoru u Grčkoj.

Kako prenose grčki mediji, osumnjičeni je, držeći fotografiju svoje 11-godišnje ćerke, tvrdio da nije kriv za zločine za koje ga terete vlasti u Hrvatskoj, te da nije ratni zločinac.

Istakao je da živi i radi kao kamiondžija u jednom malom gradu u Vojvodini, te da se zahteva njegovo izručenje 30 godina nakon navodnih zločina, dok on vodi miran život i pokušava da zaceli rane iz rata.

- Proteran sam iz sela u Hrvatskoj, gde sam živeo sa suprugom koja je rodom iz Hrvatske. Spalili su mi kuću, a ja sam započeo novi život u Srbiji sa porodicom - rekao je tražeći od sudije da ga izruče u Srbiju, kako bi srpski sudovi mogli da odlučuju o njegovoj sudbini.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)