PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BRAĆE INDIJACA: Terete se da su oteli dvojicu sunarodnika i tražili 10.000 evra za otkup

S. J. M.

27. 07. 2022. u 14:39

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dva brata, državljanina Indije, jer su u decembru 2021. godine oteli dvojicu sunarodnika, koji su u Beograd došli kao turisti i od njihovih članova porodice pokušali da iznude ukupno 10.000 evra za otkup.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БРАЋЕ ИНДИЈАЦА: Терете се да су отели двојицу сународника и тражили 10.000 евра за откуп

Foto:Z.Gligorijević

Optužnicom, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, Hoku S. (21) i Dipak S. (23) terete se za dva krivična dela otmica, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Pored zatvorske kazne u skladu sa zakonom, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima izrekne i meru bezbednosti proterivanja stranaca iz zemlje od najmanje pet godina.

Prema navodima potvrđene optužnice, Hoku i Dipak S. su dvojici oštećenih Nišanu S. i Surinderu S. po njihovom dolasku u park preko puta autobuske stanice u Beogradu, prišli i ponudili da ih oni povedu u obilazak i pokažu grad jer su u Beogradu već tri meseca.

Oštećeni su to prihvatili sa zadovoljstvom, jer su govorili sličnim, pandžabi jezikom.

Odatle su svi taksijem, navodno, krenuli u razgledanje grada, a zapravo su otišli ka šumi u Kovilovu, gde su po izlasku iz taksija, kada su ostali sami u šumi, optuženi počeli da tuku oštećene drvenim motkama po glavi i telu, tražeći od njih da skinu garderobu i predaju im sav novac.

Oštećeni su im predali novac koji su imali – 500 evra, a okrivljeni su im potom vezali ruke i noge pertlama sa njihove obuće.

Pretili su im ubistvom, držeći im noževe pod vratom i tražili od njih da telefonom od članova porodica traže po 5.000 evra za otkup, kako bi ih pustili na slobodu.

Otac i supruga oštećenih pristali su u telefonskom razgovoru da uplate otkup, nakon čega je Hoku S. otišao do prodavnice.

Surnider S. je potom, iskoristivši nepažnju drugog otmičara, Dipaka S., njega odgurnuo i zajedno sa Nišanom S. uspeo da pobegne.

Uz pomoć građana otmicu su prijavili beogradskoj policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja