U PRITVORU DA NE UTIČE NA SVEDOKE: Priveden policajac G. S. (30) iz Žablja osumnjičen za polno uznemiravanje maloletnice

Lj. P.

27. 07. 2022. u 11:11

OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu je 22. jula podnelo predlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog G. S. (30) iz Žablja zbog krivičnog dela polno uznemiravanje.

У ПРИТВОРУ ДА НЕ УТИЧЕ НА СВЕДОКЕ: Приведен полицајац Г. С. (30) из Жабља осумњичен за полно узнемиравање малолетнице

Foto:Z.Gligorijević

Sud je, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, u skladu sa odredbama ZKP-a, povodom predloga za određivanje pritvora, saslušao osumnjičenog, te doneo odluku o predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu od 22. jula, određen je pritvor protiv osumnjičenog G. S. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogao ometati dalji tok postupka uticanjem na svedoke – navela je Radovanovićeva.

Pritvor osumnjičenom prema ovom rešenju može trajati do 20. avgusta, a sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.

Policajca G. S. iz Žablja, novosadska policija i Sektor unutrašnje kontrole su uhapsili zbog sumnje da je polno uznemiravao maloletnu sugrađanku.

Kako se sumnja, ovaj tridesetogodišnjak je preko mobilnog telefona maloletnoj četrnaestogodišnjoj devojčici iz Žablja slao poruke neprimerenog sadržaja. Uznemiravanje je, navodno, trajalo godinu dana, a onda je maloletnica odlučila da sve ispriča roditeljima. Zajedno sa njima je, kako saznajemo, došla u policiju i prijavili su slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)