DOPUNJAVA SE ISTRAGA PROTIV SNAJPERA: Slobodanu Milutinoviću (38), osumnjičenom za četiri krivična dela, ponovo produžen pritvor

Lj. P.

27. 07. 2022. u 10:15

SLOBODANU Milutinoviću Snajperu (38) iz Novog Sada, osumnjičenom da je septembra prošle godine u jednom stanu tukao i maltretirao sugrađanku U. J. (23), sa kojom je navodno ranije bio u emotivnoj vezi, produžen je pritvor za još 30 dana, odnosno do 21. avgusta.

ДОПУЊАВА СЕ ИСТРАГА ПРОТИВ СНАЈПЕРА: Слободану Милутиновићу (38), осумњиченом за четири кривична дела, поново продужен притвор

Foto: Društvene mreže

U Višem sudu u Novom Sadu za „Novosti“ kažu da je u toku dopuna istrage zbog sumnje da je počinio četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti. Imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kako dalje navode, sud smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Apelacioni sud je, kako smo pisali, usvojio žalbu branioca i ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice, te je Višem javnom tužilaštvu naloženo da dopuni istragu protiv Milutinovića.

ODBIJEN ZAHTEV ZA IZUZEĆE

APELACIONO tužilaštvo odbilo je zahtev Milutinovićeve odbrane za izuzeće Višeg javnog tužioca u Novom Sadu i postupajućeg zamenika.

Snajperov branilac, advokat Goran Karadarević, ovaj zahtev je uputio smatrajući da se njegovom branjeniku krše osnovna elementarna prava na odbranu, čime je pokazana pristrasnost u ovom predmetu.

Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu tukao i maltretirao sugrađanku U. J., sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesetrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine, ali se on, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega ju je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J., a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra lane, Novosađanka U. J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina