NAMAMIO MLADIĆA DA DOĐE NA NJIVU PA PUCAO U NJEGA: Podignuta optužnica za pokušaj ubistva u Ostružnici

S. J. M.

25. 07. 2022. u 10:37

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nemanje S. (27) iz Beograda, zbog sumnje da je na jednoj njivi u Ostružnici, 10. novembra 2021. godine na podmukao način pokušao da ubije oštećenog D. S.

НАМАМИО МЛАДИЋА ДА ДОЂЕ НА ЊИВУ ПА ПУЦАО У ЊЕГА: Подигнута оптужница за покушај убиства у Остружници

foto: I.Mitić

Optužnicom, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, Nemanja S. se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, prinuda, omogućavanje uživanja opojnih droga, neovlašćeno držanje opojnih droga kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istom optužnicom obuhvaćen je i Lazar P. (20) koji se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja S. je u pritvoru, dok se Lazar P. brani sa slobode.

Sumnja se da je Nemanja S. prošle godine 10. novembra oko 23.15 časova namamio oštećenog D. S. da dođe na njivu u Ostružnici, tako što je uz pretnje pištoljem prinudio njegovog prijatelja B. M. da ga telefonom pozove da dođe na dogovoreno mesto.

Prethodno je Lazar P. telefonom pozvao B. M. i ugovorio sastanak sa njim.

Nemanja S. je naoružan sa fantomkom na glavi u žbunju sačekao da D. S. stigne na dogovoreno mesto, a onda je, kako se sumnja, prišao automobilu u kojem se nalazio oštećeni i pištoljem lupao u prozorsko staklo.

D. S. je dodao gas i počeo da se udaljava automobilom, kada je Nemanja S. zapucao u pravcu vetrobranskog stakla na zadnjoj strani automobila i tom prilikom pogodio D. S. u potiljak, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život.

D. S. je, međutim, uspeo da se udalji najpre vozilom, a potom i peške. Prijatelji su ga odvezli u Urgentni centar. Nemanja S. je pobegao sa lica mesta.

Ranije iste večeri Nemanja S. je, kako se sumnja, dao po jednu crtu kokaina Lazaru P. i B. M. da konzumiraju, s tim što je B. M. uputio reči "moraš i ti".

Nemanja S. i Lazar P. uhapšeni su dva dana kasnije u taksiju koji su radi njihovog hapšenja zaustavili policijski službenici.

Kod Nemanje S. policija je pronašla tri grama kokaina, a kod Lazara P. pištolj i devet metaka, koje mu je Nemanja S. prethodno predao radi daljeg nošenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a