PRONEVERIO 572.000€: Uhapšen Siniša Jasnić, direktor PD "Evropske univerzitetske igre 2020"

S. J. M.

14. 07. 2022. u 10:40

SINIŠA Jasnić (57), direktor privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020", uhapšen je juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

ПРОНЕВЕРИО 572.000€: Ухапшен Синиша Јаснић, директор ПД Европске универзитетске игре 2020

Osumnjičeni, navodno, uhapšen na beogradskom aerodromu, Foto P. Milošević

Prema nezvaničnim informacijama, lisice na ruke stavljene su mu juče ujutru oko pet časova na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a za još jednim osumnjičenim (45), koji se tereti za isto delo, policija i dalje traga.

Jasnić je osumnjičen da je kao odgovorno lice privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" u periodu od decembra 2017. do marta 2018. godine sa navodnim saučesnikom, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kojoj je Jasnić obećao nakadnu od 30.000 evra.

Siniša Jasnić, Foto USS

Na taj način, Jasnić i drugi osumnjičeni, koji je u bekstvu, pribavili su korist privrednom društvu u Novom Sadu od 68.554.200 dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Jasniću je juče određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će danas oko 11 časova, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo na saslušanje. Nakon toga će se znati da li će Tužilaštvo od nadležnog suda tražiti da mu se odredi pritvor.

Protiv Jasnića se već u Višem sudu u Beogradu vodi sudski postupak zbog drugog dela.

Protiv njega je 2019. godine podignuta optužnica Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT, kojom se tereti da je proneverio oko 13 miliona dinara Univerzitetskog sportskog saveza, čiji je bio direktor, i taj novac koristio za svoje potrebe. Za to mu se sudi, a sledeće ročište je zakazano u septembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)