UKRAO KILOGRAM PRŠUTE I OSLOBOĐEN: Neobični sudski spor pred Osnovnim sudom u Čačku

V. I.

12. 07. 2022. u 14:22

ČAČANIN P. M. oslobođen je krivičnog postupka, u kome se teretio da je u decembru 2019. u prodavnici „Maksi” u ovom gradu ukrao deset vakumiranih pršuta od po 100 grama, čija je vrednost tada bila blizu 2.500 dinara.

УКРАО КИЛОГРАМ ПРШУТЕ И ОСЛОБОЂЕН: Необични судски спор пред Основним судом у Чачку

Foto: Arhiva Novosti

Osnovni sud je u prvom postupku, da podsetimo, kaznio ovog Čačanina sa 100.000 dinara, stavljajući mu na teret da je počinio krivično delo krađe. Nakon žalbe branioca na presudu, Viši sud je doneo odluku koja je označila potpuni obrt u ovom nesvakidašnjem postupku.

Naime, posle ukidanja presude Osnovnog suda, predmet je vraćen na ponovno suđenje. Advokat optuženog je izneo dokaz Agencije za privredne registre, kojim je utvrđeno da je vlasnik „Maksija” kompanija „Delez Srbija” sa sedištem u Luksemburgu, i u privatnom vlasništvu u iznosu od 100 odsto, što znači da je „Maksi” u sastavu privatne firme.

Tako je osnovni tužilac odustao od optužbe, jer je smatrao da je reč o privatnoj imovini, pa je pravno da se postupak vodi po privatnoj tužbi. Kako oštećena firma nije u roku od osam dana pokrenula postupak protiv P. M., on je oslobođen krivičnog postupka.

BONUS VIDEO - SENZACIONALNO OTKRIĆE: Naselje iz 9. i 10. veka na granici Kruševca i Trstenika

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio