UHAPŠENO PET OSOBA: Sumnja se da su malverzacijama oštetili budžet Srbije

Novosti online

23. 06. 2022. u 08:58

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Odsek Jagodina, u saradnji sa Sektorom poreske policije, Odsek Kragujevac, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile budžet Republike Srbije za 100.668.908 dinara.

УХАПШЕНО ПЕТ ОСОБА: Сумња се да су малверзацијама оштетили буџет Србије

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Uhapšeni su B. R. (1982), odgovorno lice PR „Dušan Kop“, i PD „Dušan kop gradnja“ DOO iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela pranje novca i poreska utaja, kao i  M. A. (1992), S. R. (1992), M. A. (1997) i N. Š. (1979), svi iz Kragujevca, osumnjičeni za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Sumnja se da je B. R., u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, od 1. januara 2019. do hapšenja, na osnovu fiktivnih računa plaćao navodne usluge preduzetničkim radnjama koje su otvorili četvorica osumnjičenih, a koji su potom novac dizali sa računa i predavali na ruke B. R.

Na taj način B. R. je, kako se sumnja, prisvojio oko 32.539.680 dinara i oštetio budžet Republike Srbije za 100.668.908 dinara.

On se tereti da je tako stečen novac ulagao u kupovinu nepokretnosti, 15 vozila, jednog stana i izgradnju dve kuće, a potom deo te imovine prodao kako bi prikrio poreklo novca koji potiče iz kriminalne delatnosti.

B. R., M. A. i S. R. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. A. i N. Š. uz krivičnu prijavu privedeni tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)