TUKAO ŽENU, BEBU ŠUTNUO U GLAVU? U Zaječaru uhapšen muškarac osumnjičen za strašno porodično nasilje

S. M. JOVANOVIĆ

16. 06. 2022. u 22:15

ZAJEČARAC N. B. (41) uhapšen je danas zbog sumnje da je svojoj nevenčanoj supruzi Ž. P. (32) naneo teške telesne ozlede, a u "okršaju" umalo nije stradala i njihova četvoromesečna beba, koju je otac udario nogom u glavu.

ТУКАО ЖЕНУ, БЕБУ ШУТНУО У ГЛАВУ? У Зајечару ухапшен мушкарац осумњичен за страшно породично насиље

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Srećom, dete je prošlo bez ozleda, ali je Ž. P. završila u bolnici sa polomljenim rebrima, prelomom lakta i višestrukim oderotinama po telu. Nju je u Urgentni centar zaječarske zdravstvene ustanove dovela policija, koju su pozvale komšije.

Ženu je, kako saznajemo, najpre u porodičnoj kući napao i istukao nevenčani suprug. Sa bebom u rukama, nesrećnica se istrgla i pobegla napolje, nameravajući da pomoć zatraži od komšija.

Ljut zbog toga, N. B. je krenuo za njom. Sustigao ju je dok je bežala, oborio je na zemlju i udario, a zatim ju je vukao po asfaltu dok je grčevito štitila dete. U jednom trenutku, umesto ženu, šutnuo je bebu u glavu.

Komšije su, čuvši viku, ali i zapomaganje i plač žene pozvale policiju, koja je privela nasilnika, dok su dete i povređenu Ž. P., u modricama i u stanju šoka od pretrpljenog nasilja, odveli u Urgentni centar. Lekarima je ispričala da je i beba zadobila udarac u glavu jer ju je otac šutnuo. Beba je zadržana tokom noći, preventivno, obavljene su sve analize i standardna dijagnostika, a nakon detaljnih pregleda otpuštena je iz bolnice.

N. P. je, po isteku mere zadržavanja, privreden u Osnovno javno tužilaštvo na saslušanje kod postupajućeg tužioca, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

- Osumnjičeni N. B. se krivičnom prijavom tereti za nasilje u porodici, odnosno da je tukao vanbračnu suprugu i naneo joj tešku telesnu povredu - navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva.

Nadležni, međutim, nisu potvrdili da li je N. B. zaista udario dete u glavu nameravajući da u tom trenutku šutne suprugu. Za delo koje mu se stavlja na teret preti mu kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

BONUS VIDEO - RUSKINjA POGINULA U MELENCIMA: Pijani i drogirani meštanin zakucao se u njen auto na semaforu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠENI RAZBOJNICI: Pokušali da opljačkaju menjačnicu