SRBIN KRIJUMČARIO SEDAM MIGRANATA: Mladić uhapšen u Mađarskoj, preti mu 15 godina robije

Novosti online

11. 06. 2022. u 10:51

MAĐARSKA policija uhapsila je državljanina Srbije koji je prevozio sedam ilegalnih migranata.

СРБИН КРИЈУМЧАРИО СЕДАМ МИГРАНАТА: Младић ухапшен у Мађарској, прети му 15 година робије

Foto: Printskrin Youtube

U mestu Ruža, u blizini mađarsko-srpske granice, policijska patrola rano jutros je kontrolisala "pežo" srpskih registarskih oznaka koji je vozio 20-ogodišnji državljanin Srbije.

U vozilu je zatečeno sedam stranaca bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj.

Migranti su se izjasnili da su avganistanskog porekla, iako nisu posedovali nikakve dokaze o tome.

Nakon saslušanja u policijskoj kapetaniji županije Čongrad-Čanad, svi migranti su vraćeni do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv vozača iz Srbije biće pokrenut krivični postupak zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi, navode u mađarskoj policiji.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina.

(RTS)

BONUS VIDEO: SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U CENTRU BEOGRADA: Privedeno 46 migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)