NOVI DETALJI TERORA NA KIM: Uhapšenom Srbinu određen pritvor od mesec dana

D. Z.

03. 06. 2022. u 14:57

ČASLAVU Joliću iz sela Đurakovac kod Istoka, koji je u četvrtak veče uhapšen i osumnjičen za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, određen je pritvor od mesec dana.

НОВИ ДЕТАЉИ ТЕРОРА НА КИМ: Ухапшеном Србину одређен притвор од месец дана

Duge cevi sve češća slika i na severu KiM, Foto AP

Kako je izjavio advokat uhapšenog Dejan Vasić, Časlav je osumnjičen da je izvesno lice, koje on nikada nije video, za koje nikada nije ni čuo da postoji, tukao u dva navrata i fizički maltretirao.

- Tražiću da se u Specijalnom tužilaštvu osumnjičeni Jolić suoči sa navodnim oštećenim jer tu nema svedoka osim navodno oštećenog lica i ja snažno verujem da se radi o nekoj grešci - istakao je advokat Vasić, izražavajući nadu da će Časlavu pritvor biti prekinut i okončan saslušanjem oštećenog.

Podsetimo, kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici takozvane kosovske policije uhapsili juče u mestu Istok Srbina Časlava Jolića (54) dok je obavljao uobičajene administrativne poslove.

Uhapšen i sproveden pod sumnjivim okolnostima

 Časlav je otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM do juče, kada je naprasno uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima - saopštila je Kancelarija za KiM i istakla da je on otišao sa obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca, kada je naprasno uhapšen po nedavnoj optužnici, što baca posebno svetlo na njegov slučaj.

Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu slučaj da se Srbi preko noći okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)